• Zaterdag 29 Mei was het dan eindelijk zover. Na een spannende voorjaars-competitie was het tijd voor de finale wedstrijden van de Champions League op het sportpark Hofland.

  De wedstrijden gingen van start onder een perfecte ambiance, strak blauwe lucht, groen laken en gespannen spelers. Niets stond een mooie voetbalpot in de weg.

  En dat werd het!

  Voor plek 3 t/m 5 werd er een onderling mini toernooitje gespeeld tussen de teams van Barcelona, Bayern München en Chelsea. Na 2x een achterstand weggewerkt te hebben wist Barcelona zijn beide wedstrijden winnend af te sluiten met een 3-1 overwining. Ook de laatste wedstrijd tussen Chelsea en Bayern München werd een 3-1 overwinning voor de “Blues” uit Londen. 

  De finale ging dit jaar tussen de teams van Liverpool en Borussia Dortmund.

  Alle spelers van Liverpool en Dortmund gingen sterk van start, waren fel in duels en speelden goed naar elkaar over. Het was Liverpool die brutaal de leiding nam, Patrick opende de score. Daarna volgde een snelle 2-0 en 3-0.

  Op dat moment was het Dortmund dat het initiatief overnam en al snel de aansluitingstreffer maakte. Er volgde een enorm leuke pot voetbal die zeer gelijk opging. Met over en weer goed samenspel, goede acties en mooie doelpunten.

  Het verschil dat Liverpool aan het begin van de wedstrijd geslagen had, bleek voor Dortmund helaas niet meer te overbruggen. En bij een 8-5 stand was het Liverpool die definitief de trekker overhaalde. Met een eindstand van 10-5 werd de wedstrijd beslist; Liverpool is kampioen van deze editie van de Champions League!

  Top gedaan en nu op naar de Jo8 competitie….