• Zaterdag 2 november ging de JO19-2 op bezoek bij Benschop JO19-1. Montfoort SV’19 leed vorige week zijn eerste puntenverlies van het seizoen, waardoor het een achterstand van 2 punten had op koploper Benschop. Een overwinning was noodzakelijk voor de JO19-2, wilde zij het kampioenschap in eigen hand houden.

    Tijdens de bespreking werd al snel duidelijk dat trainer Patrick Sas met een defensieve opstelling aan de wedstrijd wilde beginnen. Hij gaf de opdracht om als team erg in te zakken, waardoor het voor Benschop moeilijk wordt om kansen te creëren. Aan de hand van de snelle mensen in de aanval moest de JO19-2 doormiddel van counters weten toe te slaan.

    In de hevige regen leek de tactiek van Patrick Sas in de eerste helft goed te werken. Doordat Montfoort SV’19 zich ver liet inzakken, had Benschop moeite om dichtbij het doel van keeper Robin Verdoold te komen. Benschop had veel de bal, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Montfoort SV’19 werd met enkele uitbraken gevaarlijk. Deze kwamen vooral tot stand door lange ballen vanuit de verdediging richting spits Niels van Oostrum. De spits gebruikte zijn snelheid goed waardoor hij zijn directe tegenstanders telkens te snel af was. De JO19-2 kwam in de eerste helft niet verder dan kleine mogelijkheden, maar kon tevreden zijn met het verloop van de eerste helft.

    Montfoort SV’19 verscheen met dezelfde elf aan de aftrap van de tweede helft. Benschop had weer het vele balbezit, maar de verdediging bleef ook in de tweede helft goed staan waardoor Benschop niet tot grote mogelijkheden kwam. In de 60ste minuut haalde Benschop vijf spelers naar de kant en deze wissels pakte voor Benschop slecht uit. Na dit wisselmoment kwam de JO19-2 meer aan het voetballen toe en werd het voorin steeds gevaarlijker. Er werd op het middenveld steeds beter gecombineerd, waaruit een grote kans voor Niels voortkwam. Na deze gemiste kans werd Benschop steeds verder naar achteren gedrukt en hing de openingstreffer voor Montfoort SV’19 in de lucht. Uiteindelijk viel deze pas in de 80ste minuut, door een rake kopbal van David Vendrig, die op aangeven van Sven de Lang zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Na de voorsprong van de JO19-2 zette Benschop een slotoffensief in, waaruit in de slotminuut nog een grote kans kwam. Na deze kans kwam Montfoort SV’19 niet meer in de problemen en sloot het de wedstrijd winnend af!

    Door deze overwinning is de JO19-2 na zes wedstrijden koploper in de tweede klasse. Volgende week komt concurrent Houten op bezoek, waar de mannen een grote stap kunnen zetten richting het winterkampioenschap.