• Gestoken in het fraaie nieuwe wedstrijdtenue speelde Montfoort S.V. 19 JO19-1 op 7 december j.l. de thuiswedstrijd tegen BFC JO19-1. De opdracht was duidelijk: na twee opeenvolgende nederlagen dienden nu weer eens punten behaald te worden.

    Al na vijf minuten keek JO19-1echter tegen een achterstand aan; uit een vrije trap kon een BFC speler volkomen ongehinderd inkoppen: 0-1. JO19-1 stroopte de mouwen op en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar leed regelmatig onnodig balverlies, waardoor BFC eenvoudig overeind kon blijven. Dat veranderde echter wel naarmate de eerste helft vorderde; zo voorkwam de Bussumse keeper ternauwernood een doelpunt van Sander door diens vrije trap op het nippertje uit het doel te houden en lag diezelfde keeper in de weg bij een schot van Tim S. BFC stelde daar weinig tegenover. De dik verdiende Montfoortse gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch: vlak voor het rustsignaal van de goed fluitende scheidsrechter schoot Jasper de bal binnen: 1-1.

    De tweede helft begon op dezelfde wijze als de eerste helft; na enkele minuten keek JO19-1, na een te korte terugspeelbal, al weer tegen een achterstand aan: 1-2. De opluchting was dan ook groot toen Jasper, niet lang nadien, vrij voor de BFC keeper verscheen en beheerst scoorde: 2-2. JO19-1 ging vervolgens op jacht naar meer, maar uit een snelle counter kon BFC, omdat de restverdediging door JO19-1 was verwaarloosd, voor de derde keer op voorsprong komen: 2-3. Het doek leek nu wel voor JO19-1 gevallen, maar met de moed der wanhoop werd weer de aanval gezocht. Dat leidde tot een aantal hachelijke situaties voor het Bussumse doel (bij een scrimmage wist de BFC keeper tot 3 keer toe inzetten van JO19-1 te keren!) maar de gelijkmaker bleef uit, terwijl de tijd steeds meer begon te dringen. Uiteindelijk was het Joram die het derde Montfoortse doelpunt liet noteren: 3-3. Daarmee haalde JO19-1 tenminste nog een punt uit deze wedstrijd waar een overwinning zeker mogelijk was geweest. Na afloop heerste dan ook een dubbel gevoel: de tegendoelpunten waren wel erg makkelijk tot stand gekomen, maar daar tegenover staat het vervolgens getoonde karakter en doorzettingsvermogen.

    De eerste competitiehelft werd daarmee afgesloten. Op 25 januari 2020 wordt de competitie weer vervolgd.

    Op 14 december a.s, speelt JO19-1 nog wel in de tweede knock out fase van de beker tegen OFC JO19-1 uit Oostzaan. De thuiswedstrijd begint om 14.30 uur.