• Op 9 november j.l. stond de uitwedstrijd tegen Sportlust JO19-1, dat uit de voorgaande zes wedstrijden maar een punt had weten te behalen, op het programma. De opdracht was, zeker na de uitstekende prestaties tegen Houten en Jonathan, duidelijk: er moest gewonnen worden. Dat zou ook gebeuren, maar wel na een moeizame wedstrijd.

    JO19-1 zat van meet af aan niet in de wedstrijd, waardoor Sportlust, dat inderdaad een matige indruk maakte, makkelijk overeind bleef en zelfs op voorsprong kwam: 1-0. Het lukte JO19-1 daarna ook geruime tijd niet om de bakens te verzetten; pas veel later in de eerste helft ontstonden echte kansen op de gelijkmaker. Zo had Tim S. een vrije kopkans maar raakte hij de bal niet goed en werd een schot van Emil op het allerlaatste moment nog door een Woerdense verdediger tot corner verwerkt. Uiteindelijk kwam JO19-1 voor rust toch nog op gelijke hoogte: een lage voorzet van Jasper werd door Tim S. ingeschoten: 1-1. Met die stand brak de rust aan.

    De aftrap van de tweede helft liet, terwijl beide teams al op het veld stonden, lange tijd op zich wachten; de scheidsrechter (die in deze toch niet onvriendelijke wedstrijd de gele kaart wel erg makkelijk uit de broekzak haalde) hield uiteindelijk een wisselspeler van Sportlust de rode kaart voor vanwege een voorval in de rust. Toen eenmaal was afgetrapt kwam Sportlust weer op voorsprong, toen een Woerdense speler vrij voor invaller-keeper Sam opdook en probleemloos het net wist te vinden: 2-1. Lang kon Sportlust echter niet van die voorsprong genieten: Sander haalde kort daarop van ver verwoestend uit en liet de Sportlust-keeper kansloos: 2-2. JO19-1 drukte daarna door en kwam op voorsprong toen Tim S. een fraai schot in de linkerbovenhoek liet ploffen: 2-3. Ook de vierde Montfoortse treffer was er een van grote schoonheid; een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van Sportlust werd naar Sander gespeeld die de bal vervolgens ook in de bovenhoek kogelde: 2-4. Daarmee was de wedstrijd feitelijk wel gespeeld. JO19-1 kreeg zelfs legio kansen om nog verder uit te lopen, maar een knap schot van Joram werd door de lat gekeerd en enkele inzetten van Jasper eindigden telkens (net) naast de verkeerde kans van de paal. Hoe dan ook, na negentig minuten had JO19-1 de winst binnen, waardoor nu op de ranglijst de zevende plaats wordt ingenomen.

    Komende zaterdag is LRC (dat met evenveel punten, maar een beter doelsaldo op de zesde plaats staat) de tegenstander; de thuiswedstrijd begint om 12.00 uur op veld 1.