• Onder erbarmelijke weersomstandigheden speelde Montfoort S.V. 19 JO19-1 op 14 december j.l. in de tweede ronde van de knock-out fase van de beker tegen OFC JO19-1, ongeslagen koploper (33 punten uit 11 wedstrijden)in de hoofdklasse H (zondag).

    JO19-1 begon voortvarend en verkreeg een duidelijk overwicht. Dat leidde al in de achtste minuut tot een treffer van Jasper: 1-0. Ook daarna bleef JO19-1 de betere ploeg en werden legio kansen gecreerd, die echter niet in doelpunten werden omgezet; Tim R was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal werd door de lat tegen gehouden. Zo liet JO19-1 na zichzelf te belonen voor het goede spel dat op de mat werd gelegd en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Dat kwam JO19-1 vervolgens duur te staan: een van de schaarse aanvallen van OFC werd afgerond met een doeltreffende schuiver waardoor, tot verrassing van iedereen, de stand opeens gelijk was: 1-1. De kater werd nog groter toen OFC voor de rust zelfs op voorsprong kwam, nadat een lage voorzet vanaf de achterlijn de OFC-spits voor het doel bereikte en adequaat door hem werd afgerond: 1-2.

    Na de rust probeerde JO19-1 nog wel op gelijke hoogte te komen maar werden feitelijk geen kansen gecreerd; OFC bleef eenvoudig overeind tegen JO19-1 dat steeds meer tegen zichzelf ging vechten. De wedstrijd werd feitelijk beslist toen OFC de voorsprong tot 1-3 uitbouwde. Pas kort voor tijd werd gevaar gesticht voor het OFC-doel en moesten achtereenvolgens een verdediger en de keeper van OFC op het nippertje redding brengen. Na 90 minuten was OFC de winnaar en hield voor JO19-1 het bekeravontuur (onnodig, maar toch) op.

    Met deze wedstrijd is 2019, wat voetbal betreft, afgesloten. Terug kijkend valt vooral de grilligheid in de prestaties op: na een aarzelend begin werd (door energiek voetbal, vanuit de strikte organisatie) uitstekend gepresteerd tegen hoger geplaatste teams (zoals Houten, Jonathan), waardoor zelfs het overgrote deel van de punten werd binnengehaald. Daarna volgden echter (onnodige) nederlagen maar herpakte het team zich weer (deels) met een gelijkspel tegen BFC.

    Hieronder een selectie van doelpunten uit de eerste seizoenshelft. De mannen gaan nu genieten van een welverdiende rustperiode maar niet zonder de trouwe supporters fijne feestdagen te wensen.