• Op 7 maart j.l. was Spakenburg JO19-1 de tegenstander van Montfoort S.V. 19 JO19-1. De uitwedstrijd was destijds in een 2-2 gelijkspel geëindigd. JO19-1 moest nu winnen om de vijfde plaats op de ranglijst te verstevigen; Spakenburg maakte bij winst kans op de tweede periodetitel. Er stond dus voor beide teams wel wat op het spel. Na negentig minuten zou JO19-1 uiteindelijk aan het langste eind trekken.

    JO19-1 opende overtuigend; de eerste vijftien tot twintig minuten was JO19-1 de bovenliggende partij. Al in de vijfde minuut leek een Montfoortse voorsprong onafwendbaar, maar de doelpoging van Tim R bleek een makkelijke prooi voor de Spakenburgse doelman. Spakenburg kwam gaandeweg beter in de wedstrijd; beide teams waren toen gelijkwaardig aan elkaar. Toch kwam JO19-1 op voorsprong: Jasper onderschepte , in de tweeëndertigste minuut, een terugspeelbal van de zwakke rechtsback van Spakenburg en rondde beheerst af: 1-0. Net voor de rust werd die voorsprong verdubbeld; na balverlies van Spakenburg door ingrijpen Fedde volgde een snelle tegenaanval die uiteindelijk door [weer] Jasper werd omgezet in een doelpunt: 2-0. Dat werd ook de ruststand.

    JO19-1 kwam slecht uit de kleedkamer en moest het initiatief aan Spakenburg laten dat juist extra aanzette om de achterstand ongedaan te maken. Meermalen kroop het Montfoortse team door het oog van de naald, maar de aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk toch: een lage voorzet van de rechterzijde werd uiteindelijk door een Spakenburger achter Stephan geschoten: 2-1. Ook de gelijkmaker leek, door het povere weerwerk van JO19-1, slechts een kwestie van tijd. Die gelijkmaker kwam er niet, mede door een geweldige ingreep van Sjors die een vrijwel zeker doelpunt toch nog wist te voorkomen, terwijl hevig appel van Spakenburgse kant voor een penalty [wegens hands] door de scheidsrechter niet werd gehonoreerd. In de extra tijd [de scheidsrechter telde vier minuten bij] speelde Spakenburg alles of niets: bij een hoekschop stonden alle Spakenburg spelers, de keeper incluis, in het Montfoortse strafschopgebied, waar ook alle spelers van Montfoorste kant waren, op Jasper na, die eenzaam in de middencirkel wachtte op de dingen die zouden komen. Dat bleek goud waard, toen de corner eindigde in de handen van Stephan die daarna snel Jasper wist te bereiken, voor wie de weg naar het lege Spakenburg doel open lag: 3-1. Kort daarop klonk het laatste fluitsignaal en mocht JO19-1 drie punten bijschrijven.

    Komende zaterdag speelt JO19-1 thuis tegen Elinkwijk JO19-1, dat [met een punt minder] op de zesde plaats staat. De wedstrijd begint om 14.30 uur,op veld 1.