• Na de povere vertoning tegen PVCV JO19-2 reisde Montfoort S.V. 19 JO19-1 op 26 oktober j.l. af naar Houten om daar de degens te kruisen met de locale JO19-1, dat ongeslagen aan kop ging. Duidelijk was dat deze keer uit een heel ander vaatje getapt zou moeten worden om na negentig minuten tenminste met opgeven hoofd het veld te kunnen verlaten. JO19-1 zou daarin, zo zou blijken, wonderwel slagen.

    Houten opende, zoals verwacht, met verzorgd en aanvallend voetbal. De eerste kans was echter, in de achtste minuut, voor JO19-1, toen Jasper vrij voor de Houten-keeper verscheen, maar die keeper zijn inzet nog wist te keren. Korte tijd later (in de veertiende minuut) was het toch raak; uit een fraaie pass van Justin schoot Jasper diagonaal raak: 0-1. Twee minuten later wist diezelfde Jasper de voorsprong zelfs te verdubbelen: 0-2. Terwijl Houten trachtte die tegenslagen te verwerken en zelf tot scoren te komen, maar de tanden stuk beet op het hardwerkende middenveld en de stugge Montfoortse defensie, liep JO19-1 nog verder uit: een verre uittrap van Stephan werd door de Houten-defensie verkeerd beoordeeld, waarvan Jasper profiteerde, waarna Joram de bal het laatste zetje gaf: 0-3. Met die verrassende stand gingen beide teams rusten.

    Na de hervatting zette Houten, zoals verwacht, alles op alles om terug in de wedstrijd te komen en met name een snelle tegentreffer te realiseren. Houten slaagde ook in dat laatste: in de drieen-vijftigste minuut kon een van de Houtense spelers vrij inkoppen en de achterstand enigszins terugbrengen: 1-3. Houten voerde de druk daarna nog verder op en JO19-1 slaagde er nog maar zelden in van de eigen helft af te komen. JO19-1 streed echter voor wat het waard was, vocht met grote inzet en strijdlust en wist Houten uiteindelijk, soms op het nippertje (Stephan bracht een paar keer uitstekend redding), van een tweede treffer af te houden. Ook de rode kaart (twee keer geel, waarbij de tweede gele kaart overigens wel erg makkelijk werd gegeven) voor Sander waardoor JO19-1 met tien man verder moest, bracht geen wijziging meer in de stand. Na negentig minuten nam JO19-1 dus de punten mee naar Montfoort, een uitstekende prestatie van het team!

    Komende zaterdag speelt JO19-1 om 14.30 uur thuis tegen Jonathan JO19-1, nu koploper. JO19-1 moet dus weer aan de bak!