• Op 25 januari j.l. stond de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma: koploper Vriendenschaar JO19-1 was de tegenstander. De eerdere thuiswedstrijd was door Montfoort S.V.'19, na een zeer spannende wedstrijd, met 2-1 gewonnen.

    Vriendenschaar was al in de achtste minuut dicht bij de openingstreffer, maar een uitstekende reactie van Stephan voorkwam een snelle achterstand. JO19-1 groeide daarna in de wedstrijd en deed niet voor Vriendenschaar onder. Mogelijkheden om op voorsprong te komen werden echter niet benut; de wat onzekere Culemborgse keeper bleef overeind, al was daar een keer wel de hulp van een verdediger bij nodig. Met een 0-0 stand gingen beide teams vanuit de bittere kou naar de warme kleedkamers.

    Na de hervatting voerde Vriendenschaar de druk op en moest JO19-1 alle zeilen bij zetten. Tegelijkertijd wist JO19-1 (prima) kansen te creeren; een inzet van Joram werd werkelijk op het allerlaatste moment nog door een Culemborgse verdediger van de lijn gehaald, een doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd, maar uiteindelijk kwam daar toch de verdiende Montfoortse voorsprong toen Joram verwoestend uithaalde: 0-1. Vriendenschaar ging vervolgens met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en was daar een keer ook dichtbij; de lat boven Stephan bracht echter redding en opluchting bij alle Montfoorters. Daarna was JO19-1 nog dicht bij een tweede treffer; een directe vrije trap werd door de Vriendenschaar doelman nog maar net uit het doel gehouden. De bijna voortdurende mekkerende aanvoerder van Vriendenschaar bewees zichzelf en zijn team daarna een slechte dienst door tegen een tweede gele kaart aan te lopen, waardoor JO19-1 tegen nog slechts een tiental Culemborgers stond. Nadat de scheidsrechter nog zo n zes minuten extra tijd had bijgetrokken floot hij voor het einde van de wedstrijd en was Montfoort S.V.'19 de terechte winnaar.

    Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma; de wedstrijd begint om 15.00 uur op Sportpark De Ebbenhorst, Nachtegaalsteeg 1 in Nijkerk.