• Nieuwland JO19-1, bijna onderaan de ranglijst bungelend, was op 30 november j.l. de tegenstander van Montfoort S.V. 19 JO19-1. Met een vrijwel complete selectie (Fedde is weer hersteld, alleen Simon zit nog in de ziekenboeg) werd naar Amersfoort gereisd.

    JO19-1 opende redelijk en wist enkele mogelijkheden en een enkele goede kans te creeren, tot doelpunten kwam het echter niet. Met name door onnodig balverlies van de kant van JO19-1 kreeg Nieuwland gaandeweg meer greep op de wedstrijd. Toch opende JO19-1 via Menno de score; tot ongenoegen van Montfoortse kant werd die treffer echter door de wat pietluttig fluitende scheidsrechter (die ook sowieso wat meer sympathie voor Nieuwland leek te koesteren), na overleg met de assistent-scheidsrechter van Nieuwland, wegens buitenspel geannuleerd. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand.

    Pogingen van JO19-1 om na de hervatting tot scoren te komen werden door Nieuwland vrij eenvoudig onschadelijk gemaakt; de vaak gehanteerde lange bal was bijna voortdurend een makkelijke prooi voor het centrale verdedigingsduo van Nieuwland. JO19-1 kwam ook minder van de eigen helft af, waardoor Nieuwland meer en meer in een goed resultaat kon gaan geloven. Dat geloof werd vervolgens ook met een treffer beloond: 1-0. Wat JO19-1 nadien ook probeerde, tot groot gevaar voor het Amersfoortse doel leidde dat niet; ook diverse wissels brachten geen ommekeer. Slechts een actie van Sander, kort voor het einde van de wedstrijd, bracht hoop op de gelijkmaker, maar de Nieuwland defensie wist op het laatste moment redding te brengen, waardoor de overwinning werd zeker gesteld.

    Komende zaterdag speelt JO19-1 om 12.00 uur thuis tegen BFC JO19-1. Met die wedstrijd wordt de eerste seizoenshelft afgesloten.