• Op 23 november j.l. vertrok Montfoort S.V. 19 JO19-1 vol vertrouwen op een goede afloop naar Utrecht om daar de strijd met Elinkwijk JO19-1 aan te gaan. Het zou totaal anders uitpakken.

    JO19-1 speelde vanaf de aftrap slap en ongeïnspireerd; het team hing, in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, als los zand aan elkaar. Elinkwijk, dat wel met grote inzet en daadkracht speelde, maakte daar dankbaar gebruik van en liep in een tijdsbestek van zo n twaalf minuten uit naar een 3-0 voorsprong. Nadat Elinkwijk zelfs een vierde treffer had laten bijschrijven [4-0], deed JO19-1 eindelijk iets terug; Jasper scoorde, met hulp van de blunderende Utrechtse keeper, tegen: 4-1. Dat gaf JO19-1 kennelijk enige energie, want daarna wisten Teun [4-2] en Sander [4-3] het net te vinden. Daarbij mocht JO19-1 van geluk spreken dat een schot van Utrechtse zijde door de lat boven de kansloze Stephan werd gekeerd. Met een 4-3 achterstand brak de rust aan.

    Na de hervatting leek de gelijkmaker er snel te komen maar het schot van Tim S trof de onderkant van de lat. Daarna was het weer Elinkwijk dat de lakens uitdeelde en oppermachtig was. JO19-1 wist geen enkele kans meer te creeren en had geen antwoord op de Utrechtse dadendrang. Elinkwijk scoorde er lustig op los waardoor de eindstand op 8-3 [!] uit kwam. De nederlaag had zelfs nog veel hoger kunnen uitvallen als Stephan niet [als een van de weinigen] veelvuldig in de weg had gestaan.

    Een complete off day dus van JO19-1. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Nieuwland JO19-1 op het programma en kan het team een en ander rechtzetten. De wedstrijd begint om 12.00 uur op Sportpark Nieuwland, Laan van Duurzaamheid 10 in Amersfoort.

    Hieronder de doelpunten. Even door de zure appel heen bijten.