• Na de knappe overwinning op Houten JO19-1 moest Montfoort S.V. 19 JO19-1 het op 2 november j.l. opnemen tegen Jonathan JO19-1, de ongeslagen koploper. Het zou een spannende en spectaculaire wedstrijd worden, met twee teams die na afloop met gemengde gevoelens de kleedkamer opzochten.

    Jonathan bleek een prima voetballende ploeg met veel beweging; al na vier minuten kroop JO19-1 door het oog van de naald, toen een schuiver van een van de Jonathan-spelers maar net voorlangs ging. JO19-1, dat zeer gedisciplineerd speelde, toonde zich echter niet onder de indruk; enkele minuten later ging een boogbal van Jasper, die alleen voor de keeper verscheen, net naast en mocht Jonathan niet over gebrek aan geluk klagen. JO19-1 zou zelfs de score openen: na een overtreding op Teun zette Justin zich, halverwege de helft van Jonathan, achter de bal om daarna de keeper te verrassen met een inzet die over die keeper in het doel verdween: 1-0. Jonathan zette daarna aan om op gelijke hoogte te komen maar slaagde daarin niet. Integendeel, JO19-1 breidde de voorsprong uit; een vlotte aanval werd door Teun afgerond met een schot van de rand van het strafschopgebied waartegen de Jonathan-keeper geen verweer had: 2-0. Voor het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechter moest het scorebord zelfs voor een derde Montfoortse treffer aan het werk: een poging van Teun werd door Jasper in het doelgebied van richting veranderd en eindigde in het doel: 3-0. Dat was ook de stand bij rust; een nieuwe stunt leek in de maak.

    In de kleedkamer werden waarschuwende woorden gesproken: Jonathan zou immers alles op alles zetten om terug in de wedstrijd te komen en verlies af te wenden. Jonathan ging ook, onmiddellijk na de hervatting, in de hoogste versnelling en met grote inzet op jacht naar doelpunten. JO19-1 wist, soms met kunst- en vliegwerk omdat de strakke organisatie van de eerste helft nu wat scheurtjes begon te vertonen, Jonathan lange tijd echter van succes af te houden. Tot de zeventigste minuut, toen Jonathan vanaf elf meter mocht aanleggen en doel trof: 3-1. Jonathan kreeg daardoor meer moed, terwijl JO19-1 nauwelijks meer van de eigen helft af kwam; was er een uitval, dan werd deze door gehaaste keuzes van Montfoortse zijde snel door Jonathan onschadelijk gemaakt. De spanning nam nog verder toe nadat Jonathan een tweede keer wist te scoren; een snelle combinatie werd overtuigend afgerond waardoor de voorsprong nog verder slonk: 3-2. Met nog zo n tien minuten te gaan was het de vraag of JO19-1 stand zou kunnen houden. Dat lukte uiteindelijk niet: na een onoverzichtelijke situatie in het Montfoortse strafschopgebied belandde de bal achter Stephan en stonden beide teams weer op gelijke hoogte: 3-3. Jasper was daarna nog dicht bij een vierde Montfoortse treffer maar hij kon op het nippertje door de vijandelijke keeper worden gestuit. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en treurde JO19-1 om de verloren gegane voorsprong, terwijl Jonathan ongelukkig was omdat maar een punt mee naar huis werd genomen. JO19-1 mag echter op een uitstekende prestatie terug kijken!

    Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Sportlust JO19-1 op het programma; de wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark Cromwijck , aan de Waardsedijk 31 in Woerden.