• Op 21 september j.l. debuteerde Montfoort S.V. 19 JO19-1 in de vierde divisie; op het programma stond de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk JO19-1 dat het vorige seizoen als tweede was geëindigd en promotie naar de derde divisie maar net had gemist. Max bleek weer fit genoeg om in de basis te starten, Joram zou weer in staat zijn een deel van de wedstrijd mee te spelen. Simon zal nog enkele weken vanaf de kant moeten toekijken.

JO19-1 kwam al snel op achterstand; balverlies op de eigen helft werd snel en efficiënt door Sparta afgestraft: 0-1. Slechts enkele minuten later leek de achterstand verdubbeld te worden, maar een katachtige redding van Stephan op een schot in de rechterbovenhoek voorkwam dat. JO19-1 leed nogal eens [onnodig] balverlies waarna Sparta razendsnel bleek in de omschakeling. Dat leidde , zo halverwege de eerste helft, tot een tweede Nijkerkse treffer: 0-2. Daarna werd JO19-1 wel wat gevaarlijker: een schot van Fedde was een makkelijke prooi voor de Sparta-keeper, terwijl een veelbelovende Montfoortse aanval door Sparta werd onderbroken met een professionele [en met geel bestrafte] overtreding op diezelfde Fedde. Kort voor de rust zat het JO19-1 niet mee toen Jasper leek te gaan scoren maar de paal roet in het eten gooide. Met een 0-2 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Enkele minuten na de hervatting liep Sparta nog verder uit, toen een van de aanvallers ongehinderd voor Stephan mocht verschijnen en die buitenkans niet onbenut liet: 0-3. Met de moed der wanhoop trachtte JO19-1 terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte in ieder geval deels toen een vrije trap van Sander op de paal uiteenspatte maar Jasper de terugspringende bal alsnog in het doel wist te werken: 1-3. Een kopbal van Fedde, na een fraaie voorzet over rechts, ging daarna niet in maar naast het Sparta- doel. Sparta, dat ook enkele kansen onbenut had gelaten, mede door goed ingrijpen van de Montfoort-defensie, sloeg uiteindelijk toch toe en vergrootte de achterstand: 1-4. Uit een onoverzichtelijke situatie na een hoekschop wist Jasper daarna nog iets terug te doen: 2-4. Daarmee was ook de eindstand gegeven.

Komende zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Spakenburg JO19-1 dat de eerste wedstrijd van deze competitie met 1-0 van Vriendenschaar JO19-1 verloor.