• Montfoort S.V.’19 2(??) boekt gelukkige winst in Eemdijk

    Van hogerhand was beslist dat afgelopen zaterdag maar liefst 6(!!) A-selectiespelers met Montfoort S.V.’19 2 op pad moesten naar Eemdijk om tegen het tweede team van de lokale voetbalvereniging uit te komen; van die A-selectiespelers kregen er 5 een basisplaats. Een bijzonder hard gelag voor een deel van de spelers van het 2de, die ofwel maar moesten zien bij een ander team onderdak te vinden, ofwel de wedstrijd (geheel of gedeeltelijk) op de bank moesten volgen. Volkomen terecht was er dan ook grote onvrede bij de direct en indirect betrokkenen!

    Er werd ook nog gevoetbald: Montfoort presteerde ronduit zwak. Eemdijk, dat duidelijk het (veel) betere van het spel had, nam dan ook verdiend de leiding: 1-0. Tot ieders verrassing wist Montfoort voor de rust gelijk te maken; een prima voorzet van Tijn Fransen bereikte het hoofd van Merlijn v/d Berg, die de Eemdijkse doelman het nakijken gaf: 1-1.

    Na de rust kwam Montfoort zelfs op voorsprong. Een handsbal van een Eemdijk-verdediger op de doellijn werd, hevig protesten ten spijt, met een rode kaart en een strafschop bestraft; de penalty werd beheerst door Menno Bergwerff ingeschoten: 1-2. Ook tegen 10 tegenstanders had Montfoort het bijzonder moeilijk, al was Tijn Fransen dicht bij een treffer, maar vond hij de lat op zijn weg. De Montfoort verdediging wankelde flink na het uitvallen van Marciano Pravisani en Eemdijk kreeg loon naar werken met de gelijkmaker: 2-2. Dat Montfoort uiteindelijk toch met 3 punten aan de haal ging was te danken aan een fantastische uithaal van Robin Stokman die doel trof: 2-3. Dat werd ook de eindstand.