• Door het druilerige weer op Sportpark Hofland was het kunstgrasveld prima te bespelen, wat het voetbal deze middag ten goede zou komen. Olympia uit Gouda nam vanaf het begin het initiatief en wilde Montfoort SV '9 verrassen met een begin offensief. Met snel spel hadden de gasten het eerste kwartier de overhand maar konden niet echt tot grote kansen komen.

  Het eerste echt gevaarlijke schot kwam van Daan van de Poll die over het middenveld oprukte. Zijn schot ging rakelings over de goal van keeper van den Berg. Kort daarna een korte combinatie tussen Daan van de Poll en Bart Roelofs die met een geweldige lob de keeper van Olympia wist te verschalken. 1-0. Montfoort SV '19 speelde vanaf dat moment sterk en kreeg verschillende kansen. Een daarvan kwam uit een corner waarna Thomas Koense hard de lat wist te raken.

  Via een geweldige wisselpass van Thomas Koense op Denny van Loen stond Bart Roelofs plots alleen voor de keeper maar zijn inzet was niet goed genoeg voor de tweede goal. Even later wederom uit een corner Thomas Koense met een kopbal die over de goal van Olympia ging. Nog voor rust komt Jasper van de Haselkamp voor de licht aangeslagen Denny van Loen.

  Na rust een aandringend Olympia dat onder aanvoering van Heuvelman en Swets het tempo omhoog schroeft en met veel balbezit op de helft van Montfoort SV '19 gaat voetballen. Toch in de eindpass zijn ze niet zorgvuldig en kunnen de Montfoorters eenvoudig uitverdedigen.
  Vanaf rechts komt Jasper van de Haselkamp met een prima voorzet op Thomas Koense zijn inzet wordt goed verdedigd door Benchellal.

  Olympia dringt aan en krijgt ook een kans via van de Velde maar zijn halve omhaal gaat voorlangs de goal van Robin Vianen.
  Na een kwartier spelen een hard schot vanaf links dat goed gered wordt door Robin Vianen.

  Aan Montfoortse kant wordt gewisseld Mike van Oostrom en Junior Kolfschoten komen voor Jesper Kolfschoten en Bart Roelofs. De zeer bedrijvige Emrie Bakker komt vanaf rechts met een voorzet die binnen de 16 meter aangeraakt wordt door een hand van een Olympia speler. Scheidsrechter Vriesenga is onverbiddelijk en legt de bal op de stip. Randy Meeuwsen neemt de verantwoordelijkheid op zich en schiet de 2-0 binnen voor Montfoort SV '19.

  Olympia verstopt zich niet en gaat nog meer risico in hun spel leggen. Via links komt een speler door maar is het wederom Robin Vianen die redding weet te brengen in de korte hoek. Tijn Fransen en Joey van Ede komen voor Thomas Koense en Daan van de Poll zodat Montfoort SV '19 weer nieuwe energie heeft om de druk op de tegenstander te houden. Uit een kopbal van Emrie Bakker kopt Mike van Oostrom over en even later is de grootste kans voor Jasper van de Haselkamp die door Tijn Fransen alleen op de keeper af gestuurd wordt. de 1 op 1 wordt gewonnen door keeper van den Berg.Olympia weet kort voor tijd bij de eerste paal door te koppen zodat Robin Vianen kansloos is op de inzet van Dani Swets 2-1.
  Dit is gelijk de eindstand want Montfoort SV '19 komt niet meer in gevaar.

  Teun Ros wordt door wedstrijdbal sponsor Multiple Impact gekozen tot Man van de Wedstrijd.

  Opstelling;
  Robin Vianen, Nicky Besamusca, Ricardo Bakker, Jesper Kolfschoten, (60) Mike van Oostrom, Teun Ros, Daan van de Poll, (75) Joey van Ede, Emrie Bakker, Randy Meeuwsen, Bart Roelofs, (60) Junior Kolfschoten, Denny van Loen, (42) Jasper van de Haselkamp, Thomas Koense, (75) Tijn Fransen.

  Stephan Adrichem.

  Scheidsrecher Vriesenga fluit prima en geeft een gele kaart aan Montfoort SV '19 en vier aan Olympia.

  Toeschouwers; 300.