• Montfoort S.V. 19 2 nam het op 26 november jl. op tegen Delta Sports 95 2 uit Houten. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kwam Montfoort als overwinnaar uit de strijd en ging DS (dat de wedstrijd ook nog eens met tien man eindigde (een invaller kreeg twee keer geel) puntloos naar huis.

    Montfoort had na de aftrap het beste van het spel, was veelvuldig in balbezit, maar de eerste serieuze dreiging kwam van Houtense kant: de lange, fysiek sterke spits schoot, van de linkerkant van het strafschopgebied, maar net voorlangs. Montfoort liet dat niet op zich zitten en reageerde met een schot van Fedde Groen, dat door de DS goalie tot hoekschop werd verwerkt. Kort daarop, toen druk zetten door Montfoort tot een balverovering leidde, lag diezelfde keeper weer dwars. Een Montfoortse openingstreffer hing echter in de lucht en kwam er ook: uit een hoekschop van Tim Stokman kopte Menno Bergwerff hard in: 1-0. Montfoort ging op jacht naar een tweede treffer en met succes: een voorzet van rechts van Ruben Peters belandde voor de voeten van Fedde Groen, die raak schoot: 2-0. DS temperde de feestvreugde aan Montfoortse kant vervolgens via een tegendoelpunt van de spits: 2-1. Met die stand eindigde de eerste helft.

    Montfoort begon ook de tweede helft met aanvallende intenties, die echter niet tot doelpunten leidden. Gaandeweg was van een duidelijk overwicht van Montfoort zoals in de eerste helft, ook geen sprake meer en leek een derde treffer er maar niet te komen. Montfoort kon uiteindelijk toch opgelucht ademhalen: een inzet van Fedde Groen werd door de lat gekeerd en belandde na wat omwegen in de handen van de DS keeper, waarna de scheidsrechter, tot groot ongenoegen van DS, een indirecte vrije trap aan Montfoort toekende, die, na een tikkie opzij, hard en hoog door Ruben Peters werd ingeschoten: 3-1. De sfeer werd daarna wat grimmiger, DS trok een aantal malen hard aan de noodrem en moest de wedstrijd met tien man eindigen. Na negentig minuten was 3-1 de eindstand.

    Deze zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen Maarssen 2 om 11.30 uur op Sportpark Daalseweide, Sportparkweg 1.