• In veel opzichten mag deze wedstrijd een primeur genoemd worden, zo is het [A] de eerste officiële KNVB wedstrijd van het seizoen, [B] de eerste wedstrijd voor dit team in deze samenstelling en tenslotte is het [C] de eerste wedstrijd onder de vlag van de nieuw gevormde voetbal club Montfoort S.V.'19! Dit jaar zijn namelijk de Montfoortse voetbalclubs V.V. Montfoort en M.S.V.'19 gefuseerd tot één grote super-club genaamd “Montfoort Samen Verder 2019” (Montfoort S.V.'19). Dat houdt in dat er vanaf dit seizoen een kleine zestig (!) teams per weekend op de Nederlandse voetbalvelden voor de Montfoortse eer zullen gaan strijden!

De wedstrijd stond lekker vroeg gepland (08:30u) en zo’n twintig minuten voor de wedstrijd kwam de coach van Benschop terloops informeren wat wij ervan zouden vinden als zij met acht (!) wisselspelers ging spelen (5 is maximaal toegestaan). Terwijl wij hierover nog stonden te overleggen kwam er onverwachts de mededeling dat ze zich toch aan de maximaal toegestane vijf wissels gingen houden (drie spelers hadden tijdens de warming-up last gekregen van kleine blessure en/of ziek/zwak/misselijk gevoel). Er bleven dus 15 fitte spelers over en dat waren er nog altijd twee meer dan de 13 spelers waarover wij beschikten.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal bleek ons spel de verwachtingen te overstijgen en dat was een mooie opsteker! Het voornemen van de leiders was om de drie bekerwedstrijden aan het begin van het seizoen te gebruiken als oefenwedstrijden ter voorbereiding op de competitie, zodat de spelers een beetje op elkaar ingespeeld konden raken. Dit team had namelijk op één onderlinge oefenwedstrijd na nog geen enkele wedstrijdervaring in deze samenstelling en daar kwam ook nog bij dat er pas twee keer getraind was. Des te verrassender was het daarom om te zien dat vanaf het begin van de wedstrijd onze spelers zich hielden aan de vooraf besproken tactiek èn dat het werkte! Hierdoor wist de tegenstander regelmatig niet hoe ze moesten reageren op ons spel en dat resulteerde na vijf minuten al in ons eerste schot op doel; Nahom haalde na een knappe solo hard uit op doel, maar zag zijn schot helaas rakelings naast gaan.. Twee minuten later was het alsnog raak toen Stijn een terecht toegewezen penalty benutte (Wesley werd door de keeper neergehaald na een soloactie richting doel). Nadat er heel even stil werd gestaan bij de historische betekenis van dit doelpunt (het allereerste doelpunt OOIT in de geschiedenis van Montfoort S.V.’19 voor het JO15-2 team!!) bleek halverwege de eerste helft dat er nog wel meer in het vat zat. Stijn was wederom trefzeker, dit maal met een knaller van een afstandsschot waarbij de keeper geen schijn van kans maakte! Met 2-0 op het scorebord was het vanaf dat moment belangrijk om de voorsprong niet meer uit handen te geven, maar tegen het einde van de eerste helft bleek dat een aantal van onze spelers moeite hadden met de verdeling van hun energie.. Gelukkig stond ook onze nieuwbakken verdediging als een huis, waardoor we met een redelijk comfortabele 2-0 de rust in gingen.

Net als in de eerste helft werd ook in de tweede helft de bal prima rondgespeeld, hielden we de druk hoog en werden er mooie aanvallen opgezet. Nahom wist op indrukwekkende wijze de score nog uit te breiden naar 3-0, door uit een rebound te scoren nadat zijn eerdere schot nog werd afgeketst door de keeper. Zo richting het einde van de wedstrijd werd het duidelijk dat de energie van de meeste spelers aan het opraken was, waardoor we in de afwerking van de aanvallen niet meer tot scoren kwamen. Dankzij uitstekend werk van onze verdediging is het Benschop ook niet gelukt om tot scoren te komen en dus mochten wij de eerste overwinning van het seizoen gaan vieren!

Team compleet: Batha, Bence, Hugo, Jasper, Milan, Nahom, Nick, Rayven, Robin, Stijn, Thijmen, Wesley, Zecheng