• Boukje Hol onverwachts overleden

  Vol ongeloof hoorde ik vandaag, donderdagmorgen, op een schoolplein in Montfoort bovengenoemde zin.
  Ongelooflijk, maar waar. In de vorige presentatiegids stonden Boukje en Arie Hol nog prominent over twee pagina’s met twee fantastische foto’s geportretteerd als “Vrijwilligers voor het leven”. Ik heb zelf het interview met Boukje en Arie Hol mogen doen en heb Boukje toen pas echt leren kennen als een gezellige, humoristische, fanatieke vrouw, die vrijwilligerswerk hoog in het vaandel had staan. De liefde voor de club v.v. Montfoort, maar vooral die voor "de jongens" spatte ervan af.

  In 2006 begon ze samen met Joke ten Hoonte als gastvrouw in de businessruimte in de kantine van v.v. Montfoort. Later heeft ze vol passie deze rol gespeeld met Joke en Engelien de Jong in de sponsor-unit buiten de kantine. Na 7 jaar kwam de sponsorruimte weer in de kantine en is Boukje er na ruim een jaar mee gestopt. Ze deed dit toen samen met de jongere garde: Ingeborg Kooyman, Engelien en Danny Huigen. Boukje werd ook een vast gezicht in het entreehokje bij v.v. Montfoort met Corrie Mimpen. Entreegelden innen doet ze dan inmiddels ook alweer zo’n 7 jaar. Een eerlijke uitspraak in de presentatiegids: “Door de fusie met v.v. MSV’19 leverde een middagje in het entreehokje staan steeds minder op. Vroeger moesten zij betalen en nu mogen ze gratis naar binnen”.

  Met Arie verzorgde ze de drankjes in de spelersbus naar de uitwedstrijden. Op de terugreis had ze dan een biertje voor "de jongens" en werd er volop “Arie, Arie en Bouk” gezongen. Daar deed ze het voor. Het contact met alle jongens van het eerste vond ze fantastisch. “Ik heb al die jaren een goed contact gehad met al die jongens. Ik mag ze allemaal erg graag. Ik blijf dit werk, doen zolang ik het qua gezondheid kan doen. Ik heb het er zo naar mijn zin. Ik ben 54 jaar getrouwd met Arie, maar die jongens staan voor mij boven aan”.

  Wanneer er supporters met glazen bier de tribune op gingen, ging Boukje erachter aan. “Regels zijn regels” zei ze dan ook vaak tegen het bestuur. Boukje zou met veel plezier de entreegelden gaan innen op Noord in januari. Tenminste als de voorzitter een kacheltje voor haar en Corrie had geregeld.

  Het mag helaas niet meer zo zijn……………….
  Het sportpark opkomen en het vertrouwde, bekende gezicht van Boukje tegenkomen.
  Montfoort S.V.’19 is een ongelooflijk aardige, gezellige, passievolle, kritische vrijwilliger armer.

  Frans van Vliet (PR)