• Vandaag de eerste wedstrijd om het eggie. VVIJ3 was de eerste bekertegenstander voor Montfoort S.V.'19 2.

  Het team uit IJsselstein bestaande uit louter OUDeerste elftal spelers bleek niet opgewassen tegen de jonge thuisploeg waar een aantal spelers afwezig waren. Bart, Wessel en Fedde moesten geblesseerd toezien terwijl Daniel en Jop niet trainden afgelopen week en dus moesten overslaan vandaag.

  Vanuit het eerste sloten Ojani, Tijn, Sven en Sabir aan..
  Onderling werd een lekker ontbijtje geregeld (nieuwe traditie bij thuiswedstrijden) en voor teammanager Terus stond een taart met kaarsjes klaar i.v.m zijn verjaardag.

  De afspraak om vroeg druk te zetten en veel in beweging te zijn werpt al snel zijn vruchten af. Binnen 5 minuten stond de thuisploeg voor met 2-0.. Eerst was het Tijn die Ojani weg stuurde en de lopende middenvelder de liet aantekenen. Daarna was Menno de aangever en Robin de doelpuntenmaker.
  De Blue Lions waren los en gingen door met doelpunten maken. Ojani trok voor op Sven en ook hij pikte zijn goaltje mee in de 12e minuut waarna Robin de mooiste goal van de wedstrijd aantekende. Sven gaf een crosspass op Max en hij gaf een voorzet op maat, waarna Robin de bal over de \" zielige\" keeper chipte...4-0. ...Er waren toen pas 15 minuten gespeeld. Vanaf dat moment kwam VVIJ iets beter in de wedstrijd en nadat eerst nog alleen een waarschuwing werd gegeven kon vrij makkelijk worden voorgezet en afgerond. 4-1 Montfoort zag er even niet goed uit en leek in de fase erna de wedstrijd wat uit handen te geven want uit een vrijetrap werd ook nog eens vrij gemakkelijk de 2e goal gescoord.
  Het was Robin Spruit (vandaag onder de lat) die voorkwam dat VVIJ er echt in kon gaan geloven dat er iets te halen viel. Hij redde fraai en hield de marge op 2. Voor rust kwam daar verandering in toen Tijn Sven voor de keeper zette en Sven het hoofd koel hield en de marge weer vergrootte tot 3.

  Na rust kwam Sem in de ploeg gekomen voor Max en ging Montfoort door waar het gebleven was. De goed spelende Stein kwam er geregeld overheen en stelde 10 minuten naar rust Menno in staat mooi te scoren toen hij inliep bij de eerste paal 6-2.

  Dit was tevens het sein om te gaan wisselen. Ojani, Tijn en Sabier maakte plaats voor Jasper, Stefan en Kaan. Laatstgenoemde beleefde een speciale invalbeurt. Hij was koud in het veld toen hij gepoort werd... maar was hier niet van onder de indruk. Veroverde de bal terug en zette een 1-2 met Menno op en haalde zijn gram door de bal hard in de goal te schieten 7-2. De goal werd zoals op het trainingskamp afgesproken gevierd met Turkse dans met tarKAAN als middelpunt. De dans zorgde waarschijnlijk ook voor verslapping want na balverlies voorin kon VVIJ counteren en met een boogbal over Robin prachtig tegen scoren.

  Er was nog een kwartier te spelen en Montfoort wilde meer.... Goed druk zetten leverde Kaan bal bezit op en een vrije doorgang naar de keeper die geen kans had op de schuiver 8-3 en dezelfde keeper mocht nogmaals grabbelen toen Stein weer eens buitenom kwam en hard op de goal schoot. De bal leek nogal heet, want de keeper kreeg er geen vat op en Stein kon juichen 9-3.

  Nadat Robin 2x stijlvol redde was het Menno die voor het slot akkoord en de dubbele cijfers zorgde. Na eerst 1 op 1 te missen tot grote hilariteit van de supporters snoerde hij hen de mond door uit een corner van Robin te scoren en ook de laatste goal van de middag te maken... nu rondde hij wel 1op1 af en schoot de eindstand 1️1-3 op het bord.

  Al met al een prima overwinning met veel goals tegen een prima (maar wat te oud) VVIJ. Ook de scheidsrechter van 16 jaar verdient een pluim.

  Volgende week uit bij Benschop 2 dat met 2-3 won van IJFC 3. We gaan het weer beleven!