• ALLES of NIKS wedstrijd ontaardt in doelpuntenfestijn

  Met de indeling in de vierde klasse durfden de jongens dit seizoen voor het eerst te stellen dat we de bekerwedstrijden niet slechts als oefenwedstrijden gingen beschouwen. Een goed resultaat óók in de beker hoort tot de mogelijkheden, dus begonnen we al een week eerder met serieus trainen. Niet iedereen kon daarbij aanhaken, maar er werd al flink gewerkt aan conditie en tactiek.

  Dat vertaalde zich in de wedstrijd in een solide start. We wilden het spel maken op de helft van de tegenstander, en dat lukte heel aardig. Het duurde niet lang of Timo wist een afgeslagen corner van Yannick in de rebound in het net te prikken, 0-1!

  Wel zagen we nog wat onwennigheden in de veldbezetting. Ons nieuwe centrale duo zocht een beetje naar de balans tussen verdedigen en opbouwen, en dat maakte dat de tegenstander er af en toe gevaarlijk uit leek te komen. In het gat achter onze verdediging licht gelukkig niet zozeer het gevaar, pas als de tegenstander onze 16 weet te bereiken dreigt het gevaar. Een eerste schot op doel was net hoog genoeg om te profiteren van de laagstaande zon en zo maakte De Meern er weer 1-1 van.

  Niet veel later was het een vrije trap van Yannick die net gekeerd kon worden, maar ook hier was het raak uit de rebound, Tim was er als de kippen bij om de goal aan te tekenen.

  Maar ook nu weer wist De Meern gelijk te maken. Daarna brak Tim nog een keer door, en schoot hij via de onderkant lat hard raak. Wéér een voorsprong, maar we slaagden er maar niet in die vast te houden laat staan uit te breiden. De Meern maakte gelijk en liep daarna zelfs uit naar een 5-3 voorsprong. Dat was tegen de verhouding in, maar elke keer kans voor De Meern was raak.

  Bij 5-3 besloten we het bekertoernooi in te gaan als echte bekerstrijders: ALLES of NIKS. Óf we gaan met 12-3 verliezen of we zetten alles op alles om hier nog een resultaat te maken. De voor Mats ingevallen centrale verdediger Olaf mocht naast Cris de spitspositie gaan vervullen, met vier aanvallers en achterin één-op-één gingen we proberen een resultaat te forceren.

  Dat wierp al snel z’n vruchten af, Cris schoot vanaf rechts onder het been van de keeper door en maakte de aansluitingstreffer: 5-4. Dat één-op-één risico’s met zich meebrengt, bleek snel daarna, toen De Meern de voorsprong toch weer verdubbelde (6-4).

  Maar nadat eerst Timo en daarna Cris met een diagonaal schot allebei hun tweede goal hadden gemaakt, hielden we dus toch een punt over aan deze wedstrijd. En dat was absoluut verdiend!

  Wat verder opviel was de kwetsbaarheid van onze jongens. Lars A. kan nog niet meedoen vanwege zijn knie, Mats viel na 10 minuten uit met een liesblessure, Olaf moest naar de kant vanwege zijn hak, Tijmen had last van zijn hak (en van zijn pols), Bossie knakte zijn knie en Hugo heeft na een heroïsche en broodnodige ingreep een ei op zijn enkel. We moesten het dus zien te rooien met 1 wissel en een hoop kwakkelende spelers, dat maakt dat we extra tevreden mogen zijn met dit resultaat.

  Man van de Wedstrijd werd Daan, die vandaag zijn debuut maakte voor het leukste team van Montfoort. Hij speelde als midmid een bepalende rol en deed dat vrijwel foutloos, met groot loopvermogen en balvastheid wist hij vijandige aanvallen in de kiem te smoren en onze eigen aanval op te bouwen. Hij kwam net niet lekker in stelling om zelf een goed schot op doel te lossen, maar dat hij doelpunten gaat maken dit seizoen is wel duidelijk!

  Ook ijzervreter Timo speelde een goede wedstrijd. Hij was overal, veroverde veel ballen en heeft sinds deze zomer een nieuw element aan zijn spel toegevoegd: de snelle voortzetting via een medespeler. Dat maakt hem een hele complete middenvelder die dus ook zijn doelpunten meepikt.

  Mees stond op de andere flank als half, en deed dat heel goed. Ook bij hem zagen we onverzettelijkheid, een enorme werklust, een heerlijke controle van de bal en veel listige ballen richting onze aanvallers.

  Yannick en Mats stonden centraal achterin, en werden op de flanken aangevuld met Quy en Hugo. Dat stond in het begin wat onwennig, maar dat was dan ook voor het eerst dat ze hier samen stonden. Ze leerden snel, alleen jammer dat Mats alweer uitviel waardoor we moesten gaan schuiven. Yannick werkte de hele wedstrijd keihard, en zorgde dus ook nog eens voor veel gevaar uit standaardsituaties waaruit de goals vielen. Quy en Hugo hadden hun directe tegenstander aardig in de zak, voor Quy was het even wennen dat je op de flank aan de binnenzijde moet verdedigen, maar toen dat kwartje viel kwam zijn tegenstander er niet meer aan te pas.

  Cris en Tim stonden voorin op de flanken, en waren samen goed voor 4 doelpunten, Bij Tim viel vooral op hoe makkelijk hij op snelheid zijn tegenstanders steeds zijn hielen laat zien, bij Cris viel vooral de dodelijke effectiviteit op van zijn twee droge knallen in de hoek. Allebei raak.

  Maurits en Tijmen begonnen op de bank, maar moesten met de vele kwetsuren al snel vol aan de bak. Beide heren buffelden hard, en droegen zo bij aan een team dat hier terecht een punt kwam ophalen.

  Bossie stond na zijn vakantie meteen onder de lat, en had de eerste helft de zon in zijn gezicht staan. Waarschijnlijk heeft hij in de vakantie zijn uittrappen geoefend, want uit zijn handen schiet hij steeds verder én gerichter.

  Olaf was één van de mannen die voorop ging in de strijd. Eerst als spits, toen als centrale verdediger en daarna wéér als spits. Wat een kracht zit er in zijn optreden, hij strijdt voor elke bal!