• 2e elftal promoveert naar de hoofdklasse!

  In de finale van de nacompetitie (op het terrein van PVCV in Vleuten) trof Montfoort S.V. 19 2 op 17 juni jl. Rivierwijkers 2 om uit te maken wie de stap naar de hoofdklasse zou mogen maken. Na 90 spannende en spectaculaire minuten mocht Montfoort zich de terechte winnaar en dus promovendus noemen: Montfoort speelt komend seizoen in de hoofdklasse: een geweldige prestatie van spelers en staf, na een uitermate boeiend seizoen, waarin ook knap de enorme teleurstelling van de nederlaag tegen EDO 2 opzij werd gezet en in de nacompetitie een indrukwekkende reeks van 3 duidelijke overwinningen werd neergezet!

  Montfoort kende een droomstart; in de 4de minuut werd Jop van de Brink op rechts weggestuurd, waarna zijn voorzet Merlijn van de Berg bereikte, die overtuigend uithaalde en de Utrechtse doelman kansloos liet: 0-1. Nog voordat het 1ste kwartier voorbij was kreeg Montfoort een riante kans die voorsprong te verdubbelen, het schot van Sem van de Haselkamp ging echter naast.  Montfoort moest daarna meer en meer het initiatief aan Rivierwijkers laten, maar wist schade te voorkomen: zo reageerde Jack Wilson uitstekend op een schot van Riverwijkers kant en kwam diezelfde Jack Wilson met de schrik vrij na chaotische taferelen in het Montfoortse strafschopgebied. Montfoort slaagde er later in zich aan de druk van Rivierwijkers te ontworstelen; de Rivierwijkers doelman wist met een reflex een doelpunt te voorkomen, terwijl Montfoort pech had toen de bal op de lat belandde. Net voor het rustsignaal van de scheidsrechter was het toch raak: een voorzet van Fedde Groen kwam via Jop van de Brink bij Merlijn van de Berg die (weer) doeltreffend uithaalde: 0-2. Met die stand gingen beide teams na 45 minuten naar de kleedkamer.

  Rivierwijkers ging na de hervatting op jacht naar de aansluitingstreffer en was daar al snel ook dichtbij, maar Jack Wilson kon uiteindelijk de hachelijke situatie in zijn doelgebied meester worden. Rivierwijkers zou wat later toch dichterbij Montfoort komen al had het daarvoor wel de hulp nodig van de assistentscheidsrechter die de scheidsrechter adviseerde Rivierwijkers een strafschop toe te kennen, na vermeend hands van een van de Montfoortenaren; een discutabel advies dat echter door de scheidsrechter werd overgenomen, waarna Rivierwijkers de 11 meter trap probleemloos benutte: 1-2. Rivierwijkers drong daarna aan, maar Montfoort hield stand en wist zelf mogelijkheden op een derde, geruststellend doelpunt, te creeren; zo werd Ruben Peters door Fedde Groen vrij voor de vijandelijke goalie gebracht maar ging diens schot hard naast. Montfoort slaagde er verderop toch in zich een veilige voorsprong te verschaffen; na een prima aanval over meerdere schijven rondde Sven de Heij prima af: 1-3. Daarmee was de wedstrijd feitelijk wel gespeeld. Na het laatste fluitsignaal mocht Montfoort zich hoofdklasser noemen en kon een begin worden gemaakt met de feestelijkheden. In Montfoort werden team en staf vervolgens zeer uitgebreid en op indrukwekkende wijze gehuldigd. Daarna werd het feest tot in de late/vroege uurtjes voorgezet!

  Verslag: Marten Groen
  Video: Ellen Vermeij
  Foto's en montage: Judith Groen-Stolker